Restoran “Casteanis”

Ugostiteljski sadržaj, posvećena popularnom divljem voću iz okoline (kesten), koje je i inspirativna podloga za našu gastronomsku ponudu. Restoran kao i a-la-cart ponuda su savremenog karaktera sa primjesom “slow food” koncepta i njegovanjem obroka u sljedovima, shodno sezonskoj ponudi. 

 

Jela na bazi krapa, ukljeve, kestena, suvog voća, meda, nara, gljiva i sl. ali i specijalno kruriranih mesnih obroka, ovaj restoran čine izuzetno privlačnim za sve ljubitelje savremene gastronomije.

 

Restoran ima i svoje sezonsko jelo po kojem je prepoznat kao i svoj “signature” fusion menu. Ponuda vina je lokalnog karaktera uz dodatak pojedinih stranih etiketa koje su komplementarne sa našom ostalom gastro ponudom.

 

Saradnja sa loklanim proizvođačima keramike, poput “Shimmpo” keramike, obezbjeđuje izvanredan krajnji proizvod, rađen od lokalno eskavirane gline koji svojom kolekcijom i motivima odaje omaž jezeru – kolekcija “Scadar lake” i “Terrae”.

 

Ponuda u restoranu je direktno povezana i sa ponudom lokalnog stanovištva, samim tim što su namirnice dijelom pribavljene upravo od lokalnih proizvođača. Ovaj sadržaj će obezbijediti i direktno ekonomsku održivost kompletnog lokaliteta.